Kai „Vulcan Post“ buvo pakviestas į žiniasklaidos degustaciją „Aleeya“, pirmas dalykas, kuris mane pastebėjo, buvo jų halal vynas.

Tiesa, turėjau mažai lūkesčių – maniau, kad vynų skonis bus panašus į vynuogių sultis. Ir derinti juos su malajų ir indoneziečių virtuve? Nebuvau per daug įsitikinęs, ar derinys veiks.

Vis dėlto likau maloniai nustebintas. Raudonieji ir baltieji halal vynai, kuriuos ragavome, labai panašūs į tikrąjį, tik jie buvo šiek tiek lengvesni skonio receptoriams.

Be to, jie labai gerai derėjo su maistu – papildė drąsius, sodrius mūsų bandytų patiekalų skonius. Tačiau kaip šie vynai išlaiko tokį patį skonį kaip ir įprastas vynas?

Kodėl derinti vyną su malajiečių ir indoneziečių maistu?

Vaizdo kreditas: Vulcan Post

Aleeya vynai gaminami taip pat, kaip ir tradicinis vynas, todėl gamybos procese neprarandamas joks skonis. Pagrindinis skirtumas atsiranda paskutiniame etape, kai jie pašalina alkoholį iš gėrimo.

Alkoholio šalinimas paprastai atliekamas vakuuminiu distiliavimu, kuris leidžia vyne esančiam alkoholiui išgaruoti daug žemesnėje temperatūroje. Taip užtikrinama, kad karštis nepakeistų vyno savybių, taip išsaugomas gėrimo skonis ir aromatas.

Kitas dažnai naudojamas metodas – atvirkštinis osmosas, kai nuo vyno atskiriamas alkoholis ir vanduo, išsaugant jo skonio junginius. Tada šie atskirti skoniai sumaišomi su vyno pagrindu, todėl gaunamas nealkoholinis produktas, kuris išlaiko savo pirminį skonį.

Taikydama šiuos metodus, „Aleeya“ užtikrina, kad jos vynai išlaikytų sodrų tradicinių vynų skonį, tuo pačiu aptarnaujant vartotojus, kurie nevartoja alkoholio.

Vaizdo kreditas: Aleeya

Tačiau restorano halal vynas nėra vienintelė „nauja patirtis“, kurią jis nori pasiūlyti vietos bendruomenei.

Jei atidžiai pažvelgsite į jų meniu, pamatysite pažįstamų patiekalų, pergalvotų su unikaliais posūkiais, pvz., Šparagai Goreng Belacan ir Dendengas Vagyu Belado.

Už įmonės yra trys šeimos nariai – Hairul Isa, Najeeb Ali ir Reza Ali – kurie matė spragą malajų virtuvės rinkoje.

Dauguma Singapūro pasirinkimų yra linkę į puikų pietumą ar įprastą prekybininko kainą, todėl trijulė siekia užpildyti šią spragą „Aleeya“, siūlydama „rafinuotesnį vakarienės potyrį“ vidutinės klasės valgytojams.

Įkūrėjai F&B dirba daugiau nei 10 metų

Visi trys „Aleeya“ įkūrėjai per pastarąjį dešimtmetį aktyviai dalyvavo maisto ir gėrimų pramonėje.

Nors Hairul savo karjerą pradėjo dirbdamas logistikos ir tiekimo grandinės pramonės daugiašalėje įmonėje, 2010 m. jis nusprendė kartu su Reza įsitraukti į maisto ir gėrimų verslą.

Pastarasis maisto gaminimo įgūdžius sėmėsi iš savo tėvų, kurie anksčiau buvo susiję su maitinimo ir vestuvių renginių industrija.

Aleeya Singapūras
Vaizdo kreditas: Aleeya

Hairul ir Reza pradėjo investuodami 30 000 Singapūro dolerių iš asmeninių santaupų, kad pradėtų Nasi Padang kioskas politechnikume. „Tuomet (įmonė) turėjo būti (mano) pasyvių pajamų (šaltinis), kol dar dirbau M&C“, – pasakojo Hairul.

Deja, jų verslas sunkiai sekėsi ir truko tik metus. Neapsikentęs Reza pasiūlė jiems išbandyti savo jėgas naktinio turgaus pop-up parduotuvėse per tokius festivalius kaip Ramadanas.

Jų gatvės maisto pasiūla iškart tapo hitu, ir ši sėkmė paskatino juos abu ieškoti daugiau galimybių erdvėje, nors kiekvienas ėjo savo keliu.

Reza įkūrė savo verslą, kurio specializacija yra Artimųjų Rytų ir Malaizijos virtuvė, teikdama maitinimo paslaugas ir gamindama maistą dideliems renginiams tokiose vietose kaip Expo ir Suntec, o Hairul per pastaruosius septynerius metus pradėjo kurti įvairius maisto ir gėrimų prekės ženklus visoje miesto valstybėje.

Šios įmonės apima azijietišką rūkyklą „Cherry & Oak“, Azijos sintezės restoraną „Walaku“, kavinę ir priešpiečių vietą pirmadieniais, taip pat amatininkų desertų parduotuvę „The Brulee“.

Vyšnių ir ąžuolo pirmadieniai Singapūras
„Cherry & Oak“ ir „Mondays“ yra tarp kai kurių „Hairul“ pradėtų įmonių/ Image Credit: Cherry & Oak/ Mondays

Idėja įkurti „Aleeya“ kilo kelionės į užsienį metu, kai duetas, prie kurio prisijungė Najeeb, ragavo daugybę malaiziečių ir indoneziečių patiekalų.

„Kai mėgavomės maistu, supratome, kad Singapūre tokių pasiūlymų trūksta“, – dalijosi Hairul.

Tai paskatino Najeebą, kuris turėjo patirties dirbant viešbučiuose ir restoranuose, įskaitant Marina Bay Sands, palikti visą darbo dieną ir prisijungti prie dueto, kad įkurtų Aleeya.

Singapūro maisto ir gėrimų erdvė vis dar turi „daug galimybių”

Vardas Aleeya yra duoklė velioniui Hairulo uošviui ir uošvei. Tai abiejų jų vardų derinys: Ali ir Dahlia.

Aleeya Singapore įkūrėjai Hairul Isa Najeeb Ali Reza Ali
(I–R): Reza Ali, Najeeb Ali ir Hairul Isa / Vaizdo kreditas: Aleeya

Restorano patiekalai gaminami nuo nulio, nuo prieskonių ir pastų iki patiekalų sambal. Kiekvienas iš jų reikalauja valandų gaminti, tačiau, anot trijulės, pastangų verta, nes jie laikosi receptų, kuriuos perdavė Ali ir Dahlia.

Tačiau jie taip pat nusprendė modernizuoti kai kuriuos savo pasiūlymus ir įtraukti tokius variantus kaip halal vynas, kad būtų išlaikyta pusiausvyra tarp tradicijų išsaugojimo ir patrauklumo šiuolaikiniam skoniui.

Alkoholiniai gėrimai paprastai derinami su vakarietiškomis virtuvėmis, tačiau kai bandėme derinti vyną, kuriame nėra alkoholio, su malajų virtuve, stebėtinai pavyko. Mūsų halal vynai yra gerai vertinami, ypač jaunesnio amžiaus.

Hairul Isa, Aleeya įkūrėjas

Nors „Aleeya“ dirba tik keturis mėnesius, Hairul pasidalijo, kad restoranas jau pritraukė daug nuolatinių lankytojų, įskaitant kai kuriuos ministrus.

Žvelgdamas į ateitį, jis įsitikinęs, kad Singapūro maisto ir gėrimų pramonėje yra „daug galimybių“, ypač kalbant apie halal virtuvę. „Hairul“ tikisi, kad ateinančiais metais pavyks sukurti ir įgyvendinti daugiau tokių koncepcijų kaip „Aleeya“.

  • Sužinokite daugiau apie Aleeya čia.
  • Kitus straipsnius apie Singapūro startuolius skaitykite čia.

Teminio vaizdo kreditas: Aleeya





Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -