Damansara Uptown antresoliniame aukšte įsikūręs „M Dining“ siūlo netikėtą ir naujovišką tradicinės tajų virtuvės posūkį.

Restoranas, kuriam vadovauja Malaizijos virtuvės šefas Wilsonas Teh, neseniai grįžęs po ilgo kulinarinio darbo Melburne, siekia iš naujo apibrėžti, kaip malaiziečiai valgo tailandietišką maistą.

Wilsono kelionė maisto ir gėrimų pramonėje trunka daugiau nei 20 metų, didžiąją dalį praleido Australijoje, kur jis tobulino savo šiuolaikinės Tailando virtuvės įgūdžius. Jo restoranas „M Dining“ yra apie tailandietiškų skonių pervaizdavimą šiuolaikiniame kontekste.

Nuo virtuvės rankų iki apdovanojimus pelniusio virėjo

Wilsono Teh kulinarinė istorija yra tik įkvepianti. Iš pradžių Melburne studijavo aukštosiose mokyklose, o meilė maisto gaminimui užsidegė dirbant ne visą darbo dieną restoranuose.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

Neilgai trukus jis atsidūrė „Longrain“ – garsiame Melburno restorane, garsėjančiame naujoviškais tajų virtuvės patiekalais. Pradėjęs kaip virtuvės meistras, Wilsonas pakilo į gretas per septynerius metus ir tapo vienu iš atsakingų virėjų.

Šiuolaikinis Longraino požiūris į tajų patiekalus buvo vieta, kur jis pirmą kartą eksperimentavo subalansuodamas tradicinius tajų skonius su šiuolaikinėmis technikomis.

Jo darbai taip pat pelnė apdovanojimų iš prestižinių leidinių, įskaitant Australijos gero maisto vadovą ir „Herald Sun Delicious 100“ 2018 m.

„Darbas „Longrain“ man suteikė didelį dėkingumą už skonių maišymo meną“, – „Vulcan Post“ rašo Wilsonas. „Visus padažus ir pastas gaminome nuo nulio, o šį principą perkėliau į „M Dining“.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

Asmeninė ir kulinarinė kelionė

2022 m. sugrįžęs į Malaiziją Wilsoną vedė du pagrindiniai tikslai: būti arčiau šeimos ir įgyvendinti savo svajonę atidaryti restoraną.

Jo žmonai besilaukiant antrojo vaikelio Mabelio, atrodė, kad tinkamas laikas grįžti namo.

„Aš norėjau, kad tai, ką išmokau Melburne, į Malaizijos maisto sceną“, – dalijasi jis. Taip gimė M Dining.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

Pavadinimas „M Dining“ Wilsonui turi reikšmingą reikšmę. Nors „M“ reiškia antresolinį aukštą, kuriame yra restoranas, jis taip pat atspindi daugybę asmeninių elementų.

„M“ žymi Muarą, miestą, kuriame jis užaugo, Melburną, kuriame mokėsi savo amato, jo velionį tėvą Koną Mingą ir du jo vaikus Marcusą ir Mabelą. Visi šie „M“ susijungė ir sukūrė „M Dining“ tapatybę.

„Nenorėjau tradicinio tailandietiško restorano pavadinimo, nes nenorėjau, kad klientai ateitų su išankstinėmis nuostatomis, koks turi būti tailandietiškas maistas. „M Dining“ yra skirtas nustebinti gomurį“, – paaiškino Wilsonas.

Kas yra meniu?

Vienas iš pirmųjų dalykų, kurie išsiskiria „M Dining“, yra pažadas „tajų maistas pergalvotas“.

Wilsonas yra aiškus, kad nors tradicinės tailandietiškos virtuvės esmė išlieka, patiekalai pateikiami su modernia nuojauta ir netikėtais skonių deriniais.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

Restorano patiekaluose švieži vietiniai ingredientai dera su aukščiausios kokybės importu, sukuriant sintezę, kuri vis dar pagerbia Tailando šaknis, bet su posūkiu.

„Patiekiame ne tik įprastus tailandietiškus patiekalus. Pavyzdžiui, mūsų firminis Soft Shell Crab Slider yra su naminiu tom yum majonezu, kuris siūlo naują būdą mėgautis klasikiniais skoniais.

„O mūsų skonių simfonija: Tailando ir Korėjos suliejimo baziliko vištienos bibimbapas – tai mano požiūris į Tailando ir Korėjos sintezę“, – su pasididžiavimu sakė jis.

Pirmą kartą besinaudojantiems klientams Wilsonas rekomenduoja paragauti šviežio klasikinio tailandietiško užkandžio „Scallop Betel Leaf“ arba „Panang Curry Lamb Shank“, kuriame yra lėtai virta australiška ėriena skrudintame žemės riešutų karyje. Šie patiekalai atspindi „M Dining“ apibrėžiančią modernią ir tradicinę filosofiją.

Vaizdo kreditas: M Dining ir Tracy Lee

Įdomi istorija, iliustruojanti „M Dining“ prisitaikymą, yra tai, kaip populiari tailandietiška sriuba „Tom Yum“ tapo pagrindine meniu.

„Iš pradžių Tomo Yum į savo meniu neįtraukėme. Tačiau devyni iš 10 klientų to paprašė. Galiausiai pasidavėme klientų paklausai, o dabar tai vienas iš mūsų perkamiausių“, – dalijosi Wilsonas.

Tai buvo vertinga pamoka, kaip derinti inovacijas ir klientų pageidavimus.

„Klientų atsiliepimai yra gyvybiškai svarbūs“, – pabrėžė jis. „Mes vis dar stengiamės bendrauti su svečiais ir kaupti jų mintis. Tai padeda mums tobulėti ir prisitaikyti išlikdami ištikimi savo koncepcijai.

Iššūkiai Malaizijos F&B scenoje

Restorano atidarymas Malaizijoje, ypač prisotintoje Tailando virtuvės rinkoje, turi savo iššūkių.

Vienas iš dažniausiai Wilsonui užduodamų klausimų yra tai, ar jo virėjas yra iš Tailando – tai ženklas, kad vietinėje rinkoje įsišakniję tradicinio tajų maisto lūkesčiai.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

„Mes taip pat susidūrėme su iššūkiais dėl savo vietos. Būdami antresoliniame aukšte turėjome sunkiai dirbti, kad žmonės įeitų į duris“, – prisipažino Wilsonas.

Rinkodara buvo labai svarbi, o „M Dining“ ėmėsi socialinių tinklų, kad sustiprintų savo buvimą. Gražūs restorano patiekalų pristatymai puikiai tinka tokioms platformoms kaip „Instagram“, kur valgytojus vis labiau skatina vaizdiniai.

„Malaizijoje žmonės pirmiausia valgo akimis. Mums buvo patarta į savo valgiaraštį įtraukti maisto nuotraukas, o tai buvo puikus patarimas“, – juokdamasis sakė Wilsonas.

Didesnės M Dining svajonės

Vaizdo kreditas: M Dining ir Elizabeth Lee

Nors „M Dining“ dar palyginti naujas, atidarytas prieš kiek daugiau nei metus, jis jau sulaukia pripažinimo.

Restoranas neseniai gavo Tailando Tarptautinės prekybos skatinimo departamento „Thai Select“ apdovanojimą – reikšmingą apdovanojimą už netradicinę tajų užkandinę.

„Džiaugiamės pripažinimu, – sakė Wilsonas, – bet mūsų didesnis siekis yra vieną dieną pelnyti „Michelin“ žvaigždutę.

Vaizdo kreditas: „M Dining“.

Wilsonas taip pat užsimena apie šiuolaikinės tajų virtuvės koncepcijos išplėtimą, kad pasiektų daugiau valgytojų, nesvarbu, ar per naujas vietas, ar per skirtingus maitinimo formatus.

„Tai ne tik maistas; kalba eina apie bendrą patirtį. Nuo mūsų pritaikomų rinkinių meniu ypatingoms progoms iki teatrališkų šešių patiekalų patiekalų siekiame pasiūlyti daugiau nei tik valgį. Norime, kad kiekvienas svečias išvyktų su įsimintina vakarienės patirtimi“, – sakė jis.

Wilson Teh’ui „M Dining“ yra daugiau nei tik restoranas – tai daugelio metų mokymosi, sunkaus darbo ir aistros kulminacija. Jo kelionė nuo virtuvės meistro iki vyriausiojo virėjo yra atkaklumo ir naujovių galios įrodymas.

Nors Malaizijos maisto ir gėrimų scena gali būti konkurencinga, „M Dining“ skiria savo nišą unikaliu tajų virtuvės požiūriu.

Taigi, jei esate nusiteikę kažkam kitaip, tam, kas iš naujo įsivaizduoja tailandietiškus skonius ir siūlo šiuolaikišką vakarienę, „M Dining“ gali būti jūsų sąraše.

  • Daugiau apie M Dining galite sužinoti čia.
  • Kitus straipsnius apie Malaizijos startuolius skaitykite čia.

Teminio vaizdo kreditas: „M Dining“.





Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -